Velger du urørt pudder eller silkemyk kordfløyel?
 


 

Narvikfjellet

Narvikfjellet er Nord-Norges største og mest komplette alpinanlegg, med 16 nedfarter, 6 heiser, store områder for heisbasert frikjøring og topptur. Narvikfjellet byr på hele spekteret av den arktiske skiopplevelsen, med mørketidskjøring under nordlys i desember, til endeløs pudderkjøring i mars, før vi avslutter med den deiligste vårskikjøringa i mai-slusj. Vi har løyper for hele familien, terrengpark, restaurant, skiutleie, skiskole og alt du trenger for en god skiopplevelse.

 

Narvikfjellet
Narvikfjellet
Narvik
Narvikfjellet
Narvikfjellet
Narvik

Skibyen Narvik

Mellom dype arktiske fjorder og stupbratte fjell finner du opplevelsesdestinasjonen Narvik. Historisk er Narvik mest kjent som frikjøringsmekka og ekstremsportsted, utskipningshavn for den historiske jernmalmen, og som teknologi- og universitetsby. De siste årene har imidlertid det opplevelsesbaserte reiselivet blitt den viktigste grunnen til å besøke regionen. Og det med god grunn!

 

 

Reisen til Narvik

 

Narvik ligger i hjertet av Nordland fylke, som en hub mellom Tromsø, Lofoten og Bodø. Det er enkelt å reise til Narvik og Narvikfjellet med både bil, tog, fly og buss. Nærmeste storflyplass er Harstad/Narvik flyplass Evenes, som ligger 50 minutter unna Narvik by med bil eller flybuss.

 

Du kan også reise til Narvik med tog gjennom Sverige (Ofotbanen), eller med bil via Europavei 6 (E6) om du kommer sørfra fra Bodø eller nordfra fra Troms. Kommer du fra Lofoten, eller inn fra svensk side, følger du Europavei 10 (E10) til den treffer E6 mot Narvik.

 

 

 

 

Kjekt å vite

 

 • Antall nedfarter: Totalt 16, 9 preparerte, i alle kategorier
 • Antall heiser: 6 (3 t-kroker, 1 solheis, 1 gondol, 1 skibånd)
 • Sesong: desember-mai
 • Terrengpark: Ja, i Familiebakken
 • Sammenhengende løypelengde: 10 km
 • Lengste nedfart: 5 km
 • Fallhøyde heisbasert: Fra Linken, 889 m fallhøyde
 • Fallhøyde offpiste: Fra Tredjetoppen, 1154 m fallhøyde
 • Skiskole: Ja, hele sesongen
 • Guidet frikjøring: Ja, fra februar
 • Overnatting i anlegget: Ja

 

Camp 291
Camp 291
Camp 291
Camp 291
Camp 291
Camp 291
Basecamp Narvik
Basecamp Narvik

Bo godt i Narvikfjellet

Camp 291 - utleiehytter
Camp 291 er en ny og moderne bo-opplevelse, midt i Narvikfjellet. Camp 291 består av 9 kompakte designhytter med balkong og panoramautsikt. Alle hyttene har egen kjøkkenkrok, spiseplass, og myke senger, og gir følelsen av å bo på ditt eget lille minihotell.

 

 

 

Basecamp Narvik - Hotel & Apartments
Basecamp Narvik er et splitter nytt leilighetshotell som åpner i januar 2024. Hotellet ligger sentralt i anlegget, og består av 54 rom/leiligheter med fasiliteter for selvhushold og egen spiseplass. Alle rommene har egen balkong som vender mot havet. 

 

 

 

Byens hoteller
Med en unik plassering, midt i Narvik by, beskrives Narvikfjellet som landets mest "urbane" skidestinasjon. Dette gjør anlegget til en del av byen, som igjen gir skigjestene våre mange muligheter i valg av overnattingssteder, restauranter og kulturtilbud.

 

 

 

 

Sommer i Narvik

Sommeren i Narvikfjellet

 

Gondol
Narvikfjellet er en helårlig opplevelsesdestinasjon, og om sommeren er det de lange lyse nettene og midnattssola som spiller hovedrollen. Lyset om sommeren gjør det mulig å oppleve naturen i Narvik om områdene runde hele døgnet i sommermånedene, og i Narvikfjellet er gondolbanen vår mest besøkte opplevelse om sommeren. Gondolbanen går fra sentralområdet i anlegget opp til Fjellheisrestauranten 656 moh i løpet av noen minutter, og byr på spektakulær utsikt over de dype fjordene og høye fjellene som omkranser Narvik by. 

 

Vandring
Om sommeren er det også uendelige muligheter for vandring i fjellet. Her kan du velge mellom enkle vandringsleder som passer for både barn og voksne, eller mer teknisk krevende ruter som krever guide. I Narvikfjellet er den godt opparbeidede grusveien Fjellveien en populær og lett tilgjengelig tur for alle. Turen starter der hvor bilveien ender ved parkeringsanlegget, og slynger seg opp på fjellet med Fjellheisrestauranten som endepunkt 656 moh. Derfra kan du velge om du vil fortsette videre til Linken 1007 moh og Tredjetoppen 1272 moh, eller om du tar gondolbanen ned igjen. 

 

Sykkel
I Narvikfjellet finnes det også fine muligheter for stisykling og downhill MTP. Gondolen gir tilgang til de to heisbaserte sykkelløypene i anlegget, og fra parkeringen finner du også fine flytstier innover i dalen som passer for barn og familier.