På langrennski i Narvik

På langrennsski
i arktisk natur


Narvik og områdene rundt byen byr på en rekke fine skiopplevelser for seg som foretrekker langsrennski. I en omkrets på 48 km fra bykjernen kan du nå hele 4 ulike dugnadsdrevne lysløyper av høy kvalitet. Nærmest Narvikfjellet finner du Kobberstadløypa, og har du bil kan du enkelt kjøre til Herjangsfjellet, Ankenesfjellet og Pippira Siida i Ballangen. I 2019 ble Narvik utnevnt som en av topp 10 destinasjoner for langrenn i Norge av Dagens Næringsliv - DN Skiguiden Langrenn, så her ligger alt til rette for fine skiopplevelser!
 


 

Kobberstadløypa i Narvikfjellet - byens egen lysløype

Kobberstadløypa tilbyr 18 km skiløype i kupert og variert terreng, og svinger seg oppover Narvikfjellet nord for alpinanlegget, før den tar deg videre inn mot Tøttadalen. Kobberstadløypa drives på dugnad av Narvik Skiklubb, med bistand til snøproduksjon i deler av den 7 km opplyste løypa. Kobberstadløypa strekker seg over om lag 130 høydemeter fra startpunkt til toppunkt, og er tilrettelagt for begge stilarter med doble spor for klassisk.

Barn og familier trives godt i nedre del av lysløypa, hvor rundene er kortere med færre høydemeter. De mer erfarne og trente løperne går gjerne helt opp til snupunktet flere ganger før de avslutter økta. Kanskje er du en av de som like best å bare nyte utsikten? I Kobberstadløypa er det rom for alle, uansett hvilket ferdighetsnivå, alder eller mål du måtte ha for turen!

Kobberstadløypa prepareres ved snøfall og ellers ca 3 ganger pr uke. På skisporet.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon løypemaskinens siste aktivitet.


 

Hund i skiløypa?

Det er ikke anledning til å gå på beina i lysløypa, ei heller gå på ski med hund. Dette da dype spor er ødeleggende for andres skiopplevelse. For de som ønsker å gå på beina inn til Tøttadalen, eller ha med hund, kan inngangsporten ved Minikraftverket i enden av Reinveien benyttes.

 

Parkering?

Vi anbefaler å benytte parkeringsfasilitetene ved sentralområdet til Narvikfjellet ettersom kapasiteten ved inngangen i Reinveien er svært begrenset. Narvikfjellets inngangsport og parkeringsområder er tilgjengelig også for de som ønsker å ta turen ut i disse friområdene. Parkeringsanlegget er drevet av Fagernesfjellet Parkering AS og er avgiftsbelagt.

 

Skiområder i og rundt Narvik


 

Avstand fra Narvikfjellet: 0 km
Løypenett for klassisk: 18 km
Løypenett for skøyting: 10 km
Opplyst løype: 7 km
Sesong: November-april
Laveste/høyeste punkt: 180 / 316 moh
Terreng: Kupert

Avstand fra Narvikfjellet: 7,8 km
Løypenett for klassisk: 22 km
Løypenett for skøyting: 22 km
Opplyst løype: 5 km
Sesong: November-mai
Laveste/høyeste punkt: 100 / 315 moh
Terreng: Noe kupert, skog og fjellterreng

Avstand fra Narvikfjellet: 22 km
Løypenett for klassisk: 45 km
Løypenett for skøyting: 45 km
Opplyst løype: 0 km
Sesong: November-mai
Laveste/høyeste punkt: 160 / 528 moh
Terreng: Småkupert fjellterreng

Avstand fra Narvikfjellet: 48 km
Løypenett for klassisk: 25 km
Løypenett for skøyting: 25 km
Opplyst løype: 5 km
Sesong: November-mai
Laveste/høyeste punkt: 189 / 420 moh
Terreng: Småkupert fjellterreng

Narvikfjellet
Narvikfjellet