Langrenn

Like ved Narvikfjellet skianlegg ligger en rekke dugnadsdrevene lysløyper innen korte avstander. 
Kobberstadløypa/Tøttadalen, Herjangsfjellet, Ankenesfjellet og Pippira Siida.
De tre førstnevnte plasserer Narvik på topp ti i kåring av Norges beste langrenn-skidestinasjon. Kåringen ble gjort av Dagens Næringsliv (DN Skiguide Langrenn) 23.desember 2019.

http://skisporet.no kan man til enhver tid følge med hvor løypemaskinen kjører, og på denne måten vet man når løypene er oppkjørte og klar. 

Vi er også heldige som har fantastiske turområder beliggende i Narvikfjellets bakgård, og disse områdene er tilrettelagt for langrenn, fjellski og vandring innover mot Tøttadalen.
Narvikfjellets inngangsport og parkeringsområder er tilgjengelig også for de som ønsker å ta turen ut i disse friområdene. Parkeringsanlegget er drevet av Fagernesfjellet Parkering AS.

Langtrenn

Langrenn i Kobberstadløypa

Kobberstadløypa er byens lysløype og er drevet på dugnad av Narvik Skiklubb. Lysløypa er 10 km lang og svinger seg oppover Narvikfjellet nord for alpinanlegget og inn mot Tøttadalen.

Høsten 2017 ble 2 km med turløype opparbeidet og utvidet slik at det nå er mulig å gå på ski hele veien fra det nye parkeringsområdet ved Gamle Skistua og nesten helt inn til Pumpvannet 316 moh. IIøpet av 2020 vil det bli bygget bro rundt "knausen", og man tilgjengeliggjør ytterligere 8 km med preparerte løyper. Det vil da vil være totalt 18 km langrennsløyper midt i byen. 

Terrenget

Kobberstadløypa har kupert og variert terreng, og strekker seg over 100 høydemeter fra startområdet till toppunktet. Lysløypa er tilrettelagt for begge stilarter, med doble klassiskspor helt opp til snupunktet. Barn og familier trives godt i nedre del av lysløypa, hvor rundene er kortere med færre høydemeter. De mer erfarne og trente løperne går gjerne helt opp til snupunktet flere ganger før de avslutter økta. Kanskje er du en av de som like best å bare nyte utsikten? I Kobberstadløypa er det rom for alle, uansett hvilket ferdighetsnivå, alder eller mål du måtte ha for turen!

Nykjørte spor?

Kobberstadløypa prepareres ved snøfall og ellers ca 3 ganger pr uke. På skisporet.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon om når spormaskinen sist var ute, om spormaskinen er ute å kjører nå, og hvilke områder som sist ble preparert.

Det er ikke anledning til å gå på beina i lysløypa, ei heller gå på ski med hund. Dette da dype spor er ødeleggende for andres skiopplevelse. For de som ønsker å gå på beina inn til Tøttadalen, eller ha med hund, kan inngangsporten ved Minikraftverket i enden av Reinveien benyttes.

Hvor lenge varer sesongen?

Skisesongen i Kobberstadløypa og Tøttadalen strekker seg normalt fra november til slutten av april. i 2016 ble Kobberstadløypa en del av Narvikfjellets snøproduksjonssytem med en egen produksjonsenhet, noe som betyr større driftssikkerhet og lengre skisesong.

Parkering?

Vi anbefaler å benytte parkeringsfasilitetene ved sentralområdet til Narvikfjellet ettersom kapasiteten ved inngangen i Reinveien er svært begrenset.

https://www.narvikfjellet.no/parkering

 

 

 

 

Langrenn

Langrenn

Langrenn

Skisporet