Langrenn

Visste du at det finnes en 8,2 km lang lysløype i Narvikfjellet, eller at vi har fantastiske turområder med tilrettelagte turløyper for langrenn, fjellski og vandring innover mot Tøttadalen i samme område? Visste du at både alpinister, langrennsløpere og vandrere kan benytte samme inngangsport og parkeringsfasiliteter ved Gamle Skistua i Narvikfjellet for å nå disse friområdene? Narvik har faktisk en like lang historie for bortoverski som nedoverski! Les mer under.

Langrenn i Kobberstadløypa

Kobberstadløypa er byens lysløype og er drevet på dugnad av Narvik Skiklubb. Lysløypa er 6,5 km lang (8,2 km lang fra Skistua) og svinger seg oppover Narvikfjellet til venstre for alpinanlegget og inn mot Tøttadalen.

Terrenget

Kobberstadløypa har kupert og variert terreng, og strekker seg over 100 høydemeter fra startområdet till toppunktet. Lysløypa er tilrettelagt for begge stilarter, med doble klassiskspor helt opp til snupunktet. Barn og familier trives godt i nedre del av lysløypa, hvor rundene er kortere med færre høydemeter. De mer erfarne og trente løperne går gjerne helt opp til snupunktet ved 8 km flere ganger før de avslutter økta. Kanskje er du en av de som like best å bare nyte utsikten? I Kobberstadløypa er det rom for alle, uansett hvilket ferdighetsnivå, alder eller mål du måtte ha for turen!

Nykjørte spor?

Kobberstadløypa prepareres ved snøfall og ellers ca 3 ganger pr uke. På skisporet.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon om når spormaskinen sist var ute, om spormaskinen er ute å kjører nå, og hvilke områder som sist ble preparert.

Det er ikke anledning til å gå på beina i lysløypa, ei heller gå på ski med hund. Dette da dype spor er ødeleggende for andres skiopplevelse. For de som ønsker å gå på beina inn til Tøttadalen, eller ha med hund, kan inngangsporten ved Minikraftverket i enden av Reinveien benyttes.

Hvor lenge varer sesongen?

Skisesongen i Kobberstadløypa og Tøttadalen strekker seg normalt fra november til slutten av april. i 2016 ble Kobberstadløypa en del av Narvikfjellets snøproduksjonssytem med en egen produksjonsenhet, noe som betyr større driftssikkerhet og lengre skisesong.

Parkering?

Nytt av året er at Narvikfjellet i samarbeid med Narvik Skiklubb setter klassiske spor helt fra Gamle Skistua og inn til Kobberstadløypa langs Familiebakken og forbi Asbjørnstua. På denne måten kan de nye parkeringsfasilitetene ved barneområdet også benyttes av de som skal gå langrenn. Vi anbefaler å bruke disse parkeringsområdene, da kapasiteten ved inngangen i Reinveien er svært begrenset.

Veien videre ut av lysløypa og inn i Tøttadalen?

Narvik Skiklubb og Narvikfjellet har siden 2015 samarbeidet om å finne løsninger for å oppgradere turløypene i Tøttadalen og Narvikfjellet. Det er blant annet søkt om spillemiddelfinansiering for disse prosjektene.

Ny turløype innover mot Tøttadalen!

Høsten 2017 ble 2 km med turløype opparbeidet og utvidet slik at det nå er mulig å gå på ski hele veien fra det nye parkeringsområdet ved Gamle Skistua og nesten helt inn til Pupvannet 325 moh. Den nye traseen går i et småkupert terreng med fantastisk utsikt over byen, Øyjord, Hålogalandsbrua og Rombakken. Det er også mulig å benytte denne flotte turløypen som turvei til vandring med og uten hund, med utgangspunkt fra Taraldsvik minikraftverk. Også sommerstid er turveien tilgjengelig for alle brukere helt fra Gamle Skistua. 

Narvik har med dette fått en "bymark" den kan være stolt av. Innbyggere og besøkende har fått et godt tilrettelagt tur, trim og treningsanlegg midt i byen. Dette er bare starten på en videre utvikling.

 

 

 

Langrenn

Langrenn

Langrenn

Skisporet