Narvik er innstilt som VM-kandidat

 

Det hele startet allerede i april 2016. En vill idè om å arrangere et VM, i en by full av verdensmestere, ble lansert overfor Skiforbundet. Den gang var det byen Narvik som skulle arrangere et VM i alpint i 2025. 

Raskt ble blikket løftet og Narvik var ikke lenger arrangøren for et potensielt VM. Det var nå VM i Nord-Norge. Et avgjørende og strategisk viktig og riktig valg. Det er nok flere som fortjener ros for dette grepet, men kanskje den viktigste pådragsdriveren var Knut-Eirik Dybdal. Harstad-mannen som en gang før har maktet til å realisere en vill idè i Nord-Norge: Arctic Race of Norway. 

Mandag 19. november ble en skikkelig festdag - for nordlendinger over hele verden. Men allerede nå er jobben med å utvikle søknaden ytterligere i gang. Det er meget tøffe konkurrenter som også ønsker VM i alpint. Derfor skal den allerede gode søknaden nå bli enda litt bedre. For vi kan garantere at Narvik-søknaden blir noe helt for seg selv! 

 

Hva betyr egentlig et VM til Nord-Norge?

Norske Fjell har vært i kontakt med både Alpina VM i Åre 2019 og Innovasjon Norge for å høre litt om både dimensjonene og om ringvirkningene.

I Åre planlegger man nå etter: 

  • 11 konkurranser med medaljeutdeling.
  • Over 600 deltagere fra 65 nasjoner.
  • 120 000 besøkere 
  • 700 millioner TV-seere.
  • 600 TV-timer kringkastes.
  • 1 300 mediarepresentanter fra hele verden.

Innovasjon Norge mener mesterskapet vil få ringvirkning langt utover både Narvik og Nord-Norges grenser: 

- I dag er åtte prosent av skituristene som kommer til Norge, fra land i Europa og utenfor Norden. Med et alpin-VM vil vi sannsynligvis se et oppsving i interessen for ikke bare Narvik og Nord-Norge, men hele Norge som alpindestinasjon. Det er dessuten svært positivt for Norge at vi framover er vertskap for større, internasjonale hendelser i denne skalaen, siden det gir verdiskaping langt utover reiselivets grenser, sier Innovasjon Norges reiselivsdirektør Bente Holm.

Landsselskapet Norske Fjell SA gratulerer Narvik med utnevnelse til søkerkandidat til et norsk Alpin-VM.

Et alpin-VM gir en enestående eksponering av Norge som alpint reisemål nasjonalt og internasjonalt. Kombinert med en offensiv satsing på internasjonale marked vil denne eksponeringen gi et skikkelig løft for det norske alpinproduktet, også i årene i forkant av arrangementet. Narvik og Nord-Norge byr på spektakulære bilder som vil skape helt unik oppmerksomhet gjennom media verdt mange millioner.

 

Første hinder er passert

Første hinder er passert og de neste årene kan vi bruke på å forbedre en VM-søknad verden aldri har sett maken til. 

Et VM med fjell og fjord som kulisser. Et VM med målgang midt i en by. 

Vi takker alle dere som har hjulpet oss. Det har vært helt fantastisk å jobbe med et prosjekt hvor det har blåst en heftig medvind fra nord i seilene hele veien. 

Takk til næringsliv. Takk til politikere. Og takk til hver og en av dere som støtter en VM til Nord-Norge i 2027.

Neste milepæl skal nås i 2020 - når vi arrangerer Junior-VM i Narvikfjellet. Så skal vi levere en fantastisk søknad i 2022 - og forhåpentligvis tidenes beste Alpin-VM i 2027.
 

 

VM - Nå skal du hjem til nord!

 


 

Ønsker du å komme i kontakt med noen i arbeidsgruppa? 

Ta kontakt med daglig leder i VM-selskapet; 

Erik Plener
Daglig leder VM Alpint 2027
[email protected]
Tlf. + 47 901 66 563

 
Nyhetssak 5. juli 2019

Skal skape nasjonal og internasjonalt engasjement for nordnorsk VM-søknad

Arbeidet for et VM alpint 2027 i Norge, Nord-Norge og Narvik går inn i en ny fase. Nå skal det nordnorske engasjementet smitte over på resten av Norge og ski-verden for øvrig.

Ei arbeidsgruppe er i gang, styret har fått nye medlemmer, og skiforbundet og det nordnorske miljøet skal jobbe tett sammen i tida fremover.

Sportsidiot med hjerte for Nord-Norge

Sverre Seeberg, tidligere visepresident i det internasjonale skiforbundet (FIS), og Sigbjørn Aanes, tidligere statssekretær for Erna Solberg, er blant de nye i VM-styret. Sigbjørn Aanes ser fram til å ta fatt på arbeidet med å få Alpin-VM til Nord-Norge.

– Jeg er en sportsidiot med hjerte for Nord-Norge. Alpin-VM til Narvik er en unik mulighet til å delta i et felles løft. Dette er en historisk mulighet til å få verdens nest største vinteridrettsarrangement til Norge og Nord-Norge, sier Aanes, som opprinnelig er fra Melbu i Vesterålen.

Ledelsen i skiforbundet betrygget

Ledelsen i Norges Skiforbund (NSF) og styret i VM alpint 2027 har vært samlet til to dagers arbeidsmøte i Narvik. Skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg ble orientert om arbeidet og planene i Narvikfjellet.

– Vi har fått en god oppdatering og er betrygget. Et samlet Nord-Norge står bak, og det er et enstemmig skistyre som har valgt Narvik til Norges kandidat. Nå er vi alle opptatt av hvordan anlegget videreutvikles, og vi skal jobbe sammen internasjonalt for å fremme den norske søknaden, sier Røste.

Godt samarbeid har gitt resultater

Knut-Eirik Dybdal er ny styreleder i Alpint VM 2027 AS. Han takker alle som har bidratt til den første fasen av VM-arbeidet som gjorde Narvik til Norges VM-kandidat.

– Nå står vi foran den andre viktige fasen, som handler om å få ferdig anlegget og jobbe for å samle støtte internasjonalt. Og ikke minst handler det om at vi i Nord-Norge og Narvik gjennomfører gode arrangement, som junior-VM i mars neste år, sier Dybdal. 

Norges mulighet

Dybdal trekker frem det unike Nord-Norge kan tilby, når han skal beskrive Norges muligheter til å bli tildelt VM.

– Et alpin-VM i Arktis, der fjord og fjell møtes, vil være helt unikt. Dette er Norges mulighet, og vi er alle på samme lag, avslutter Dybdal.

Søknaden til FIS skal signeres av Norges Skiforbund og vertskommunen Narvik, og sendes til FIS i mai 2021. Ett år etterpå, i mai 2022, beslutter FIS hvor alpin-VM 2027 skal arrangeres.

Styre og arbeidsgruppe

Det nye styret for alpint VM 2027 består av Knut-Eirik Dybdal (Harstad), Tove Moe Dyrhaug (Trondheim), Sigbjørn Aanes (Oslo/Melbu), Sverre K. Seeberg (Oslo), Lisbeth Berg-Hansen (Bindal), Eirik Frantzen (Narvik) og Geir-Ketil Hansen (varaordfører i Narvik). Erik Plener er daglig leder i selskapet. Forte Narvik ved daglig leder Roger Bergersen bistår administrativt.

vm