Utsikt

Ta deg til Øvre Fjellheisstasjon - og nyt panoramautsikt over Ofotfjorden!

Øvre Fjellheisstasjon er det mest besøkte stedet i Narvik! Her har du spektakulær utsikt over den dype Ofotfjorden, med Rombakken og inngangen til Rombaksboten i øst, og de trange fjordene Beisfjord og Skjomen i sørøst. Fra Øvre Fjellheisstasjon får du også formidabel utsikt over Narvik by, med malmhavna og Ofotbanen i fokus. Om sommeren kan du nyte midnattssolen, og om vinteren kan du fotografere nordlyset fra unike rammer.

Transport opp til Øvre Fjellheisstasjon 

Det finnes flere ulike alternativer dersom du ønsker å nyte utsikten fra Øvre Fjellheisstasjon. Om sommeren kan du reise opp med gondolbanen fra Nedre Fjellheisstasjon (se åpningstider her). Banen går kontinuerlig under sesongen, og passer for både unge og gamle (se priser her). I tillegg til å bruke gondolbanen som transportmiddel, er det mange som sverger til en noe mer aktiv transport, nemlig føttene. Den godt utarbeidede Fjellveien i Narvikfjellet svinger seg oppover fjellet og endre ved Øvre Fjellheisstasjon. Veien starter ved nybegynnerområdet, hvorav vi har gode parkeringsfasiliteter. Turen opp tar ca 40 minutter ved normal gange.

Gondolbanen går også under høysesongen vinterstid, og brukes da som transportmiddel for turister og skigjester. I tillegg til gondolen er det mulig å ta seg til Øvre Fjellheisstasjon ved hjelp av 3 stk. skiheiser som går parallelt med gondolbanen. Ut over dette er det også mulig å ta seg opp til fots langs Fjellveien også på vinterstid, både med og uten ski. 

Enkel servering i Fjellheisrestauranten

Like ved gondolens endestasjon ligger Fjellheisrestauranten. Her får du enkel servering av kaffe, kake, kioskvarer, iskrem og kalde drikker. Restauranten følger gondolens åpningstider.