Om Narvikfjellet

Velkommen til et anlegg i verdensklasse!

Velkommen til Narvikfjellet, et unikt anlegg både sommer og vinter omringet av majestetiske fjell og dype fjorder. Ved foten av fjellet finner du Narvik by, som gjør Narvikfjellet til Norges mest urbane anlegg! Vi byr på en annerledes opplevelse, både for familien, vennegjengen, toppturentusiasten, sykkelentusiaster, aktive alpinister, og ellers alle dere med eller uten ski på beina! 

Narvikfjellet er et anlegg for alle. Barnefamilien og nybegynnerne kan vinterstid nyte godt av blant annet en egen barneheis og flere tilpassede traseer med hopp, barneleker og parkelementer. For den aktive og erfarne alpinisten har vi flere teknisk krevende løyper som byr på en god dose adrenalin. I tillegg har Narvikfjellet en av Skandinavias største fallhøyder og svært gode forhold for off-piste skikjøring. Foruten store områder med preparerte løyper og traseer, kan du som gjest i Narvikfjellet virkelig nyte off-piste kjøring i verdensklasse!

Anlegget starter i «bykjernen» ca. 200 meter over havet, og skiheisene tar deg opp til 1006 moh i løpet av 10 minutter. Den spektakulære utsikten fra toppen av Narvikfjellet er unik, da anleggets traseer nærmest ender i fjorden. Narvikfjellet har en egen Gondolbane som går parallelt med de 3 nederste T-krokene. Denne tar deg opp til Øvre Fjellheisstasjon 656 moh. Stolheisen tar deg videre til toppen av skianlegget og slutten på heisbasert skikjøring 1006 moh. Derfra kan du gå ytterligere 300 meter til 3.toppen, selve utgangspunktet for rå off-piste kjøring i verdensklasse!    

Vår gondolbane var Nord-Europas første gondolbane når den sto ferdig i 1957. Vi er nå stolte av å tilby en funklede ny gondolbane fra 16. februar 2019. Dette er et ledd i vår storsatsing i Narvikfjellet, som i tillegg til de aktivitetene som tilbys i dag, vil kunne tilby mengder med nye og spennende aktiviteter både sommer og vinter fremover. Vårt mål er å være en aktiv arena for alle, hele året.

Tilbud vintersesong:

Antall nedfarter: 
15 (9 av disse preparert)

Antall heiser: 
6 (3 t-kroker, 1 skibånd, 1 stolheis, 1 gondolbane)

Sammenlagt løypelengde: 
10 kilometer 

Lengste sammenhengende nedfart: 
5 kilometer

Fallhøyde heisbasert:
Fra Linken 1007 moh til 118 moh. Totall fallhøyde: 889 m!

Fallhøyde offpiste:
Fra Tredjetoppen 1272 moh til 118 moh. Total fallhøyde: 1154 m!

Park
Ja, enkle parkelementer som hopp og rails finner du i nedfarten som heter Familiebakken

Skiutleie: 
Ja (alpinski, offpisteski, snowboard, randonee, skredutstyr, hjelmer) Se mer her

Restaurant: 
Ja, Fjellheisrestauranten 656 moh, enkle varmretter, alle rettigheter

Skishop: 
Ja, utsalg av heiskort, alpinbriller, hansker, luer, hjelmer, mm

Skiskole/skiinstruktør: 
Ja, på forespørsel.

Skiservice
Ja, vi kan gjøre snowbordet/skiene dine bedre enn nye! Leveres i skiutleien under åpningstid

Lengde på våre preparerte nedfarter: 
Førstebakken/Holstkleiva: 606 m
Andrebakken/Øvre del Holstkleiva: 557 m
Tredjebakken: 645 m
Familiebakken: 916 m
Barnebakken: 140 m
Utforløypa: 500 m
Snaua: 645 m
Fjellveien: 3,1 km
Linkenløypa: 1,2 km

Tilbud sommersesong:

Gondolbanen tar deg opp til Øvre fjellheisstasjon 656 moh der Fjellheisrestauranten ligger. Herfra har du mengder med alternative ruter for deg som liker å gå korte eller lengre turer i fjellet. Du vil garantert få en fantastisk fjelltur. Av korte turer kan vi anbefale tur til bl.a. Linken eller 3. toppen eller du kan ta en lengre tur der du for eksempel følge Partisanleden. Vi kan formidle guidede turer som vil gi en enda sterkere og bedre opplevelse.

Mange velger å ta gondolen opp for så å gå Fjellveien ned. Vi tilbyr turer ved midnatt slik at man kan nyte den fantastiske utsikten i midnattssol. Noen vil til og med påstå at de på en godværsdag ser naustene i fjæra i England, men vi drister oss til å si at det er Lofotveggen du ser.

Vi tilbyr også turer med guide hvor du får større innblikk i Narviks historie, både rallarhistorie og krigshistorie.

Det er ideelle forhold for MTB sykkel i fjellet.