Junior VM 2020

Narvik får Junior-VM i alpint! 

På FIS-kongressen i Helles ble det på selveste 17. mai avgjort at Narvik skal arrangere Junior-VM i alpint i 2020.

Arrangementet skal gå fra 5. til 15. mars - og samler 300 unge skiløpere fra rundt 50 nasjoner.

Norges VM-søknad for alpint VM ble utsatt fra 2025 til 2027, dette betyr at Narvik får en mulighet til å vise frem både sin arrangørkompetanse og sine spektakulære omgivelser for hele ski-verden før det avgjøres hvor VM skal arrangeres i 2027.

Narvik Slalåmklubb ble kåret til Årets Narviking i 2017, etter en fenomenal jobb med å arrangere NM.

Leder John Christian Eriksson forteller om en klubb som er topp motivert for oppgaven det er å arrangere et så stort mesterskap.

- På vegne av klubben er det kjempespennende å ha blitt valgt til å arrangere Junior-VM i 2020. Dette vil bli en test i forhold til et potensielt VM i Narvik, og jeg er sikker på at klubben og alle involverte igjen vil vise at vi kan avholde slike mesterskap på et særdeles høyt nivå. Det er motiverende for klubben å være sentral i denne prosessen, og vi skal gjøre alt vi kan for at også dette arrangementet vil bli lagt merke til ut over bygrensene, forteller Eriksson.

- Det er viktig for Narvik og Nord-Norge å komme tilbake på arrangørkartet. Vi vet vi kan lage et bra og spektakulært mesterskap, sier Erik Plener i Narvik.

- Narvik har en fantastisk arena og lange tradisjoner i alpint. Det satses tungt innen alpint i Narvik. For norske junioralpinister er dette en fantastisk mulighet for å få kjøre VM på hjemmebane, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.

Jan-Arne Pettersen
Foto: Jan-Arne Pettersen

NM 2017