w

Vandring

Nord-Norge er et eldorado for turglade og eventyrlystne friluftsfolk, og Narvik er selve utgangspunktet for mange fantastiske vandringsområder og spektakulære fjellturer!

25.04.201612:42 Helle Holt

På tur i Narvikfjellet 

Narvikfjellets nærhet til bykjernen gjør det lett tilgjengelig både for turister og lokalbefolkningen. Fjellet brukes som treningsarena, idrettsanlegg og turområde, og blir benyttet av mennesker i alle aldre til alle årstider.

Fjellveien, Linken og Tredetoppen

Den mest kjente vandringsruten i Narvikfjellet er "Fjellveien fra Skistua til Øvre fjellheisstasjon 656 moh". Dette er en tur som passer både for store og små, da den følger en godt utarbeidet fjellvei med fint underlag av grus og kompakt jord. Turen opp tar om lag 45 minutter med normalt tempo, og ender ved Øvre Fjellheisstasjon og Fjellheisrestauranten 656 moh. Her får du fantastisk utsikt over Ofotfjorden, malmhavnen og de massive fjellene rund Narvik. På Fjellheisrestauranten finnes toaletter og muligheten til å kjøpe både mat og drikke.

Videre fra Øvre Fjellheisstasjon kan du vandre til Linken 1006 moh. Herfra har du panoramautsikt over regionen, og på fine dager kan du se innover i Sverige og ut mot Lofoten. Dersom du er av den spreke typen anbefaler vi deg å fortsette turen til Tredjetoppen 1272 moh, som er en velgkjent og enekl tur som ikke krever tekniske ferdigheter. Ta på gode sko og ha med vannflaske. 

Tips: Dersom du ønsker en kortere tur, men med like bra utsikt, ta gondolbanen til Øvre Fjellheisstasjon 656 moh, og gå videre oppover derifra. På den måten kan du spare krefter, samle høydemeter raskt, og bruke mindre tid på turen som likevel gir deg maksimal uttelling i form av utsikt og opplevelse!

Andre turer i Narvik

Ønsker du informasjon om andre turer i Narvikområdet? Klikk deg inn på UT.no her, og finn den turen som passer best for dere. 

God tur!