w

Utsikt

Ta deg til Øvre Fjellheisstasjon - og nyt panoramautsikt over Ofotfjorden!

25.04.201612:49 Helle Holt

Øvre Fjellheisstasjon er det mest besøkte stedet i Narvik! Her har du spektakulær utsikt over den dype Ofotfjorden, med Rombaken og inngangen til Rombaksboten i øst, og de trange fjordene Beisfjord og Skjomen sørøst. Fra Øvre Fjellheisstasjon får du også formidabel utsikt over Narvik by, med malmhavna og Ofotbanen i fokus. Om sommeren kan du nyte midnattssolen, og om vinteren kan du fotografere nordlyset med unike rammer.

Transport opp til Øvre Fjellheisstasjon
Det finnes flere ulike alternativer dersom du ønsker å nyte utsikten fra Øvre Fjellheisstasjon. Om sommeren kan du reise opp med gondolbanen fra Nedre Fjellheisstasjon (se åpningstider her). Banen går kontinuerlig under sesongen, og passer for både unge og gamle (se priser her). I tillegg til å bruke gondolbanen som transportmiddel, er det mange som sverger til en noe mer aktiv transport, nemlig føttene. Den godt utarbeided fjellveien i Narvikfjellet svinger seg oppover fjellet og ender ved Øvre Fjellheisstasjon. Veien sarter ved barneområdet anlegget, hvorav vi har gode parkeringsfasiliteter. Turen opp tar ca 40 minutter ved normal gange.

Gondolbanen går også under høysesongen vinterstid, og brukes som da som transportmiddel for turister og skigjester. I tillegg til gondolen er det mulig å ta seg til Øvre Fjellheisstasjon ved hjelp av 3 stk skiheiser som går parallelt med banen. Ut over dette er det også mulig å ta seg opp til fots langs fjellveien også på vinterstid, både med og uten ski.

Enkel servering i Fjellheisrestauranten 
Vegg i vegg med gondolens endestasjon ligger Fjellheisrestauranten. Her får du enkel servering av kaffe, kaker, kioskvarer, iskrem og kalde drikker. Restauranten følger gondolens åpningstider.