w

NM i Alpint 26. mars - 2. april

Bli med på vinterens største folkefest NM i Alpint fra tirsdag 28. mars til søndag 2. april! Dette er et arrangement for store og små, med eller uten ski på beina. I tillegg til spennende konkurranser i Narvikfjellet blir det offisiell åpningsseremoni og premieutdelinger i bykjernen! Finn frem flagg og bjeller, og ta del i skifesten!

Anleggets åpningstider for skigjester under NM er kl. 10.00-17.00 hele uka.

NM i Alpint
15.03.201712:55 Helle Holt
Offisielt program

Tirsdag 28. mars
18.00 Åpningsseremoni på banktrappa ved Det 4. Hjørnet

Onsdag 29. mars
10.30 Superkombinasjon Kvinner
12.00 Superkombinasjon Herrer
16.00 Superkombinasjon Kvinner
16.30 Superkombinasjon Herrer
Blomsterseremoni i Narvikfjellet når siste løper er i mål

Torsdag 30. mars
12.00 Super-G herrer
14.15 Super-G kvinner
Blomsterseremoni i Narvikfjellet når siste løper er i mål
17.00 Premieutdeling i Rotunden ved Det 4. Hjørnet

Fredag 31. mars
11.00 Utfor kvinner
12.00 Utfor herrer
Blomsterseremoni i Narvikfjellet når siste løper er i mål
16:00 Afterski i Peisestua, Frank Benjaminsen spiller 
19.30 Løpermiddag (lukket arrangement)

Lørdag 1. april
09.45 Storslalom Kvinner, 1. omgang
11.00 Storslalom Herrer, 1. omgang
15.00 Storslalom Kvinner, 2. omgang
16.15 Sorslalom Herrer, 2. omgang
Blomsterseremoni i Narvikfjellet når siste løper er i mål
16:00 Afterski i Peisestua, DJ Go'sjitlyd spiller 
18.30 Premieutdeling i Rotunden ved Det 4. Hjørnet
20.00 Ledertreff (lukket arrangement)

Søndag 2. april
09.20 Slalom Kvinner, 1. omgang
10.40 Slalom Herrer, 1. omgang
13.15 Slalom Kvinner, 2. omgang
14.00 Slalom Herrer, 2. omgang
Blomsterseremoni i Narvikfjellet når siste løper er i mål
16.00 Premieutdeling ved Asbjørnstua

Parkering

Det er svært få tilgjengelige parkeringsplasser for besøkende, så arrangør Narvik Slalåmklubb og Narvikfjellet anbefaler at alle gjester tar seg til fjellet på føttene eller med offentlig transport. Har du likevel behov for å kjøre inn til byen, er hele Demagtomta mellom Nordkraft Arena og Amfi kjøpesenter disponibel for parkering. Derfra er det 20 minutter spasertur med jevn stigning opp til anlegget, alternativt kan man benytte sentrumsbussen fra parkeringen og opp til fjellet. Parkering på Rema 1000, Best Western Hotell eller Skistua Skole er ikke tillatt. 

Kan vi stå på ski under NM? 

Anlegget er åpent for gjester fra kl. 10.00-17.00 fra 26. mars - 2. april. Merk imidlertid at store deler av nedfartene vil være avstengt til konkurranser, og at vi hovedsakelig anbefaler våre gjester å overvære NM uten ski på beina. Gondolbanen er forbeholdt tilskuere som ønsker å komme seg opp på fjellet, mens T-krokene er forbeholdt løpere, frivillige og støtteapparat. Gjester som ønsker å benytte seg av Familiebakken og Barnebakken kan naturligvis også benytte heis 1. 

Stengte nedfarter under NM
Fredag 24. mars - fredag 31. mars holder vi tredjebakken/Snaua, utforløypa, øvre og nedre del av Holstkleiva (andrebakken/førstebakken) stengt. Lørdag 1. april og søndag 2. april er det kun øvre og nedre del av Holstkleiva (første- og andrebakken) som holdes avstengt. Se komplett oversikt i skjemaet nederst til venstre. 

Åpne nedfarter under NM
Fjellveien, skiers left i i tredjebakken, familiebakken og barnebakken er åpen for skikjøring under hele NM. Lørdag 1. april og søndag 2. april er også Linkenløypa (stolheisen) og hele Tredjebakken/Snaua åpen for normal skikjøring. Se komplett oversikt i skjemaet nederst til venstre. 

Hvor kan vi stå å se på konkurransene? 

Tilskuere kan stå langs hele løypa under alle konkurranser. Spesielt fint vil det være å stå i målområdet i bunn av anlegget, ved Asbjørnstua mellom første- og andrebakken, eller oppe ved Øvre Fjellheisstasjon. Av hensyn til sikkerhet, NRK og filming fra drone vil noen soner i anlegget være avstengt med synlig merking. 

Mat, drikke og toalettfasiliteter

Narvikfjellet serverer mat og drikke ved målområdet i bunn av anlegget, samt i Fjellheisrestauranten ved Øvre Fjellheisstasjon 656 moh. Narvik Slalåmklubb serverer mat og drikke ved Asbjørnstua mellom første- og andrebakken. Du finner også toalettfasiliteter ved disse utsalgsstedene. I tillegg vil det stå 2 stk toaletter på pakeringen ved toppen av barneheisen. 

Trenger jeg billett til gondolbanen? 

Ja, billett kan kjøpes i skishopen ved målområdet. 

Kan alle være tilskuere under NM? 

JA! Vi ønsker at så mange som mulig skal komme opp til Narvikfjellet under NM i Alpint! I tillegg håper vi på å se mange små og store på åpningsseremonien og premieutdelingene i sentrum! Vi blir ekstra glad om du tar med deg norske flagg, bjeller og godt humør. Husk, NRK skal sende live fra Narvikfjellet alle dager, så nå må vi vise oss fra vår beste side! 

For mer informasjon om arrangementet, se Narvik Slalåmklubb sine hjemmesider her

Velkommen til NM i Alpint!