w

Utbyggingen i Narvikfjellet

For ett og et halvt år siden ble planen for det "nye" fjellet lagt. Som mange sikkert har fått med seg er det stor aktivitet i bydelen Skistua i Narvik. Her tar Narviks nye bydel, "nye Skistua" form. Innen høsten 2018 vil det være bygd boligfelt til 76 boligtomter, ny gondolbane og parkeringsanlegg for 260 biler. Narvik by bygges oppetter fjellsiden. Fire større anleggsfirmaer jobber parallelt - og en rekke andre bedrifter er i tillegg engasjert.

09.07.201814:42 Iselin Skaanevik

Det er meget stor aktivitet, og akkurat nå merkes det mest på omgivelsene. Det bygges vei og fortau helt opp til en snuplass på oversiden av barnebakken. Det pågår sprenging og mye anleggsarbeid med parkeringsanlegg i fire plan og all infrastrukturen; vei, vann, avløp og fiber. De som har kontrakt med byggeherren Narvikfjellet har alene rundt 40 personer i arbeid i byggefeltet nå. I tillegg kommer de som bygger boliger.

Til 20. august

Det vil bli klargjort vann, avløp og fiber helt opp til Narvikhytta slik at det er klart for en kommende feriepark og hyttefelt i overkant av boligfeltet.

Fra nå og gradvis som veiene blir ferdig, bli det asfaltert hele veien opp til det nye serviceområdet. Til høsten skal alt være asfaltert. 

Som kjent skal det bygges ny gondolbane i Narvikfellet, og denne skal stå klar i desember 2018. 19. august har den gamle gondolbanen sin siste tur før demonteringen starter 20. august. Dette gjør at både gondolbanen og Fjellheisrestauranten vil være stengt fra 20. august, og vil ikke åpne igjen før desember 2018. Den nye gondolbanen har en kapasitet på 1.600 passasjerer i timen. Og den vil være langt bedre rustet for uvær, da den tåler vindstyrker på opptil 20 meter i sekundet. Bunnstasjonen til den nye gondolbanen blir like ved barnebakken, det blir åtte master oppover fjellsiden, og toppstasjonen blir til venstre for den nederste terrassen til Øvre Fjellheisstasjon. 
Les mer om den nye gondolen her.

Parallelt med arbeid av infrastruktur og utbedring av traseer blir det kjørt ut overskuddmasser. Her er det allerede påbegynt utkjøring til Familiebakken, Barnebakken og bunnen av Holstkleiva. 

Parkeringsanlegget med fire plan vil stå ferdig i november, og er dermed klar til sesongstart. Parkeringsanlegget vil ligge i overkant av den nye gondolstasjonen og det vil være parkeringsplasser til 260 biler og bobiler.

Transportbånd erstatter Barneheisen

Dagens Barneheis vil bli erstattet med et transportbånd på 105 meter, og bakken blir også enda bedre tilpasset barn og nybegynnere, samt skjermer for de andre traseene. Parallelt utbedres traseene i Narvikfjellet med overskuddsmasser. Traseen rett i overkant av Skistua blir også utbedret og utvidet.

Vi bygger ikke bare ut ny bydel, gondol og parkeringsplasser. Vi ønsker også bedre og enda sikrere forhold for skikjørere og turgåere.

Midlertidig tursti

 Byggeområdet er selvsagt sperret for turgåere. De som går tur og ikke tar gondolen til Øvre Fjellheisstasjon i sommer, må enten gå opp Slalåmbakken - eller følge stien på sørsiden, fra der veien stopper i Fjellveien, overfor Skogstjernebakken. Skilt ved veisperringen viser vei. Parkering må skje ved dagens Nedre Fjellheisstasjon.

Med så mye anleggsaktivitet og varierende vær blir det både gjørmete og støvete i byggefeltet. Vi har informert naboer så godt vi kan, og må holde god kontakt, ved behov setter vi inn tiltak som for eksempel vanning. 
Daglig leder Florian Aschwanden, understreker at de underveis i arbeidets gang gjør det som er mulig for å skjerme naboer og brukere. 


Dette skjer nå 
 • 2tal AS bygger fire veier og infrastruktur, samt to lekeparker til boligfelt med 76 tomter.
 • Taraldsvik Maskin AS bygger vei, vann, avløp og fiber til Narvikhytta og fremtidig hyttefelt og feriepark
 • Rolf Jørgensen AS lager parkerinsanlegg i fire plan, for 260 biler og bobiler, i overkant av den nye gondolstasjonen.
 • Thore Magnussen og Sønn AS gjør betong - og grunnarbeid for den nye gondolen. 
 • Bartholet (Sveits) leverer den nye gondolbanen som settes i drift i desember - og som også er tilpasset fremtidig byheis.
 • Momek TPN AS bygger trykkøkningsstasjon nederst i boligfeltet og ved Narvikhytta.
 • I tillegg er boligtomter bebygd, under forberedelse til bygging, eller de blir overtatt av husbyggere i høst.

Totalt er dette arbeid til ca. 200 millioner kroner, ekslusive husbygninger.

Under planlegging og ennå ikke tidsbestemt
 • Nytt servicebygg ved siden av den nye nedre gondolstasjonen, det nye "hjertet" i Narvikfjellet der alle aktivitet skal utgå fra. Tomta blir klargjort nå.
 • Ny feriepark med 30 spesialdesignede hytter.
 • Utvikling og salg av tomter i hyttefeltet, i overkant av boligfeltet og sør for ferieparken.

Dette skjer punkt for punkt

Se bildet øverst på siden.

 1. Nye nedre gondolstasjon. Ferdig i høst.
 2. Parkering i fire plan. Ferdig i høst.
 3. Barnebakken med nytt transportbånd. Ferdig i høst.
 4. Snuplass for ny-veien. Ferdig i høst.
 5. Fjellveien stengt. Blir blindvei.
 6. Tomt for servicebygg.
 7. Tomt for fremtidig feriepark.
 8. Hyttefelt
 9. Ny hovedvei opp til Skistua. Ferdig i høst.
 10. Tursti under byggeperioden.
 11. Tursti under byggeperioden. 
 12. Boligvei 1.
 13. Boligvei 2.
 14. Boligvei 3.
 15. Boligvei 4.
 16. Boligvei 5.

Narvikfjellet AS

Daglig leder: Florian Aschwanden
Eiere: Forte Narvik 70 % - og Narvikgården 30 %. 
Formål: Utvikling av helårlig reiselive i Narvikfjellet. 

Har du spørsmål vedrørende utbyggingen av Narvikfjellet? Ta kontakt med oss på post@narvikfjellet.no og merk malien med "Utbygging" 

Mvh oss i Narvikfjellet
(Oppdatert 09. juli 2018)

Kalle Punsvik
Kalle Punsvik
Kalle Punsvik